Het CAT creëert de beste opties voor de CAT therapeut. Daarom is er gewerkt aan een mogelijkheid voor CAT therapeuten om vergoeding van behandelingen mogelijk te maken. Het laatste goede nieuws is dat het CAT als beroepsorganisatie is erkend door verschillende zorgverzekeraars voor het kalenderjaar 2017.

Wat betekent dit?

– Als je een CAT therapeut bent met een opleiding op HBO niveau en je voldoet aan de PLATO norm (door middel van de Medische Basiskennis of de Psychosociale Basiskennis), dan kunnen je behandelingen vergoed worden door zorgverzekeraars die onder het CZ vallen, als jij je daarvoor opgeeft.

– Als je een CAT therapeut bent zonder HBO niveau, en je voldoet niet aan de PLATO norm, dan komen je behandelingen niet in aanmerking voor vergoeding.

Het CAT is als beroepsorganisatie erkend door zorgverzekeraar CZ

Wie kan voor mij in staan?
De verzekeraars die vanuit het CAT voor je in kunnen staan zijn:

CZ
Czdirect
Delta Lloyd
OHRA

Verandert er iets?
Nee, er verandert niets. Alleen als jij HBO geschoold bent en je voldoet aan de PLATO norm dan kun je uit vrije wil jezelf inschrijven in het formulier om in aanmerking te komen voor vergoedingen voor slechts €19,95 ex BTW bijkomende kosten voor het resterende deel van het kalender jaar 2017.

Klik hier om vergoedingen van je behandelingen aan te vragen

Ik ben geschoold op HBO niveau, voldoe ik aan de PLATO norm?
Je voldoet alleen aan de PLATO norm als je ook Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis hebt gevolgd.

Pyschosociale Basiskennis of Medische Basiskennis?
Als jij werkt met de psyche van je cliënt en geen lichamelijke behandelingen geeft, kom je in aanmerking voor Psychosociale Basiskennis. Als je lichaamsgerichte therapie toepast op je cliënten (voedingsvoorschriften, energiebehandelingen, massage etc.) dan kom je in aanmerking voor Medische Basiskennis.

Komen er extra regels?
Alleen als jij je vrijwillig opgeeft voor vergoeding van je behandelingen, komen er voor jou extra regels. Je moet dan doen aan bijscholing, intervisie en je krijgt visitatie. Geef jij je hiervoor niet op, dan komen er geen andere regels voor jou en blijft alles hetzelfde. En vergeet nooit dat voor het CAT alle CAT therapeuten gelijkwaardig zijn! Beroepsorganisatie CAT staat voor alle Nederlandse alternatieve genezers die zich willen aansluiten bij ons collectief en die samen in vrijheid willen werken aan een veilige toekomst voor alle alternatieve therapeuten.

Groei en ontwikkeling
Beroepsorganisatie CAT is er voor alle beroepsmatige alternatieve therapeuten in Nederland. Zo maakt het feit dat behandelingen vergoed worden iemand bijvoorbeeld nog geen betere therapeut. Maar een van de kernwaarden van het CAT is dat wij altijd alle CAT therapeuten stimuleren te groeien en te blijven ontwikkelen. De mogelijkheid tot het krijgen van vergoedingen van behandelingen is een mooie motivatie om tot verdere ontwikkeling over te gaan. Houd hierbij rekening met het feit dat over een aantal jaar de Wkkgz door de Nederlandse overheid opnieuw wordt herzien. De overheid zal ook het CAT daarbij monitoren, en als wij als alternatief collectief signalen uitzenden van eenheid, openheid, kwaliteit, georganiseerdheid, professionaliteit en geschooldheid, dan dragen wij onze steen bij aan het blijvend kunnen mogen uitvoeren van ons mooie werk.