Exclusief op GRO

Erkende bijscholing voor CAT-therapeuten

Heb jij al bij- en nascholing gedaan voor dit jaar? Als je vergoedbare CAT-therapeut bent dan is bijscholen een jaarlijkse verplichting 😅, ben je aangesloten bij CATcollectief (zonder vergoedingen van zorgverzekeraars) dan raden wij je aan om op vrijwillige basis bij te scholen gezien alle wettelijke ontwikkelingen 🧐  Voor de verschillen tussen CATcollectief en CATvergoedbaar kun je op deze link meer informatie vinden. Inmiddels telt GRO 156 deelnemende opleiders, 3 deelnemende beroepsorganisaties en 5362 deelnemende therapeuten. Het is eigenlijk heel simpel: zoek je erkende bij- en nascholing die ‘goed’ is bij jouw beroepsorganisatie? Je vindt het exclusief op gatregisteropleidingen.nl

Deelnemende opleiders

Deelnemende therapeuten

Beroepsorganisaties

Jouw register aan erkende bijscholing

CATcollectief en CATvergoedbaar hebben ervoor gekozen GRO als primaire erkenner van bij- en nascholing in te stellen. Op die manier weten zowel de CAT-therapeut als de screeningcommissie van CAT wat de bijscholingen waard zijn en welk niveau ze hebben. Zo kunnen er achteraf geen misverstanden onstaan bij de jaarlijkse controle van bij- en nascholing en dat is wel zo fijn. Geen gedoe maar gewoon duidelijkheid! 😺

Alternatieve vakgerichte bijscholing

Je kunt als CAT-therapeut of Vergoedbare CAT-therapeut de jaarlijkse richtlijnen voor bij- en nascholing terugvinden in het profiel CAT-therapeut en in het profiel Vergoedbare CAT-therapeut. Je zult zien dat bijscholing uit twee aspecten bestaat: Vakgericht en PLATO. De gratis bijscholing webinars van CAT vallen bijvoorbeeld onder Vakgericht vrij. Ben je hypnotherapeut dan kun je als vakgerichte bijscholing iets kiezen mbt hypnose, regressie of andere psychosociale zorg. Ben je Shiatsu therapeut dan kun je iets kiezen dat lichaamsgericht is en met massage of Oosterse geneeskunde te maken heeft. Het hoeft niet altijd precies over je eigen beroep te gaan, zo houden we het een beetje spannend 😏

Het GRO-studieplan helpt je groeien

Iedere CAT-therapeut krijgt inclusief in het CAT All in One pakket een account op gatregisteropleidingen.nl Dat betekent in de praktijk dat jij naast het opleidingen zoeken (dit is openbaar) ook een echt eigen account hebt op GRO. In dit account kun je onder andere met een drag and drop module je eigen studieplan samenstellen. Handig als jij bij- en nascholing voor dit jaar op een rijtje wilt hebben!

PLATO-bijscholing

Op dit moment kun je in GRO vooral vakgerichte alternatieve bij- en nascholing vinden. Gelukkig doen er veel opleiders mee en hebben zij voldoende vakgerichte bij- en nascholingen geplaatst. GRO erkent zelf op dit moment geen scholing op PLATO-niveau maar kan deze wel in kaart brengen. PLATO-bijscholing heeft betrekking op de Medische Basis Kennis en de Psychosociale Basis Kennis. Vandaar dat wij de opleiders die op GRO staan willen oproepen om ook de opleidingen en bij- en nascholingen die PLATO-conform zijn willen uploaden dan kunnen de CAT-therapeuten deze gemakkelijk vinden 😺 Heb jij een favoriete PLATO-bijscholer maar kun je hun bijscholingen niet op GRO vinden? Vraag dan of zij de PLATO opleidingen en bij- en nascholingen willen uploaden bij GRO, samen helpen we elkaar verder.

Bijscholing Tips & Tricks

Wist je dat je in plaats van bijscholing ook een module of een beroepsopleiding kunt volgen? Dan sla je eigenlijk twee vliegen in 1 klap want door het grote aantal studiepunten kun je die vakgericht over drie jaar uitspreiden. Bovendien bouw je met modules of beroepsopleidingen nieuwe competenties op. Als je nieuwe competenties opbouwt dan kan je ook nieuwe behandelvormen leren, dat is interessant! Dit kan weer leiden tot een nieuwe erkenning waardoor je als Vergoedbare CAT-therapeut de beschikking zou kunnen krijgen over een nieuwe prestatie code.

Je kunt bij CATvergoedbaar bijscholing vakgericht drie jaar vooruit volgen maar let op dit kan niet met terugwerkende kracht en het kan ook niet bij PLATO-bijscholing. 

Let op het verschil tussen SBU en GRO-punten. SBU (studie belastings uren) staat voor het aantal uren dat je aan de studie besteedt. Dit is gangbaar bij bij- en nascholing. Een GRO-punt bestaat uit 28 SBU en is daarmee gelijkwaardig aan 1 ECT. Als je dus een opleiding ziet staan met 10 GRO punten dan bestaat die uit 280 uren. Zo kun je een goede inschatting maken van het aantal uren!

Samen sterker

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten