Rechtsbijstandverzekering op naam

Vanaf nu is het mogelijk om naast je gepersonaliseerde CAT-licentie, GAT-registratie bewijs en BAT-verzekeringscertificaat ook je DAS-verzekeringscertificaat op naam te genereren. Handig als je wilt aantonen dat je deze rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten! Let op: Dit is alleen mogelijk als je bent toegelaten bij CAT en als je de DAS rechtsbijstandverzekering via je account hebt aangezet 😺 

Wist je eigenlijk al dat jij met korting een DAS-rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten via BAT? Dit is een optionele aanvulling op CAT All in One. Het enige wat je hoeft te doen om gebruik te maken van deze verzekering is inloggen in je account op kwaliteitsysteem.nl en daar het verzekeringsproduct aanzetten met de switch. Wij vinden dat je door het afnemen van rechtsbijstand een nog beter pakket hebt. Een rechtsbijstandverzekering vinden wij normaal gesproken veel te duur maar jij kunt profiteren van CAT-collectiviteitskorting.

Hoe zet ik de verzekering aan?

Log in op kwaliteitsysteem.nl > Navigeer in het Therapeuten Menu naar: ‘Service producten’ > Haal het schuifje Ik meld mezelf hierbij aan bij BAT-verzekeringen i.v.m. mijn DAS-rechtsbijstandverzekering.’ over (deze wordt blauw) > Klik vervolgens op de button ‘Aanschaffen en Betalen’ > Je wordt vervolgens direct doorgelinkt naar een betaal link (ook ontvang je per e-mail een factuur) > Wanneer je hebt afgerekend met de Ideal link heb je de rechtsbijstand succesvol aangezet.

Mocht dit lastig zijn, of heb je te weinig tijd? Vraag dan via de chat rechtsonder in beeld of de chat-medewerkers het direct voor je aan willen zetten. Het receptie team staat op werkdagen van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00 klaar om je te helpen. Wil je met ons bellen? Plaats dan een terugbelverzoek en onze receptie medewerkers bellen je op werkdagen zo snel mogelijk terug voor een persoonlijk gesprek 😸 

Prijs zakelijke rechtsbijstandverzekering

Je betaalt per jaar €180 incl. ass. belasting. Dit bedrag bestaat uit:

Premie: €166,98 incl. ass. belasting, Btw-vrij
Administratiekosten incassant: €13,02

Prijzen zijn ex. Btw tenzij anders aangegeven.

 

DAS beantwoordt vragen

DAS heeft van CAT een aantal vragen ontvangen namens de CAT-therapeuten. Hieronder kun je de antwoorden van DAS lezen:

  

Ik had toch al een verzekering via BAT? 😅 Via BAT heb je een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidverzekering gesloten. CAT merkte uit ervaring dat dit niet altijd alles dekt waar een therapeut in zijn of haar dagelijkse praktijk tegen aan kan lopen. Daarom is CAT op zoek gegaan naar een rechtsbijstandverzekeraar die een verzekering aanbiedt, speciaal voor de CAT-therapeuten.

Wat is het verschil tussen een beroeps- en bedrijfs aansprakelijkheid verzekering en een rechtsbijstand verzekering? De combinatie van een aansprakelijkheidverzekering en een rechtsbijstandverzekering zorgt voor een totale dekking op het gebied van aansprakelijkheid (iemand aansprakelijk stellen of aansprakelijk gesteld worden). Een rechtsbijstandverzekering dekt de juridische kosten bij aansprakelijkheidstelling. De aansprakelijkheidverzekering dekt de financiële schade bij een aansprakelijkheidsstelling.

Wat biedt de rechtsbijstandverzekering precies? 🧐Kijk het webinar (zie verder in het nieuwsbericht). Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met info@batverzekeringen.nl

BAT is toch een verzekeraar? Hoe kan het dan dat BAT een polis van DAS aanbiedt? BAT heeft als tussenpersoon in verzekeringen een samenwerkingsovereenkomst gesloten met DAS. Hierdoor kan BAT de verzekering DAS voor de Zorg – beroep en praktijk aanbieden. Juristen en advocaten van DAS geven advies en bieden hulp bij een conflict.

Heb ik zo’n rechtsbijstandverzekering wel nodig? CAT ziet dat er de afgelopen jaren best wat Wkkgz-klachten zijn geweest. En dat de hulp van een jurist of advocaat tijdens een dergelijke klacht handig is. Dan is het belangrijk dat deze kosten worden gedekt door een rechtsbijstandsverzekering. Daarom heb jij nu de mogelijkheid om DAS voor de Zorg – beroep en praktijk te sluiten.

Kun je praktijkvoorbeelden geven van momenten waarop ik een rechtsbijstandverzekering nodig heb? DAS voor de Zorg – beroep en praktijk biedt een uitgebreide dekking voor juridische hulp bij conflicten die je in je dagelijks werk kunt tegenkomen. Denk daarbij aan een geschil met een zorgverzekeraar, een Wkkgz-klacht van een patiënt, incassobijstand of een leverancier van medische hulpmiddelen die zijn afspraken niet nakomt. Je kunt op ieder moment advies vragen. De juridisch specialisten van het zorgteam van DAS denken graag met je mee.

Heb ik iets aan deze polis als ik een Wkkgz-klacht krijg? Ja, met de rechtsbijstandverzekering DAS voor de Zorg – beroep en praktijk staat een jurist of advocaat van DAS je bij tijdens een Wkkgz-klachtentraject.

De klachtenfunctionaris die ingeschakeld wordt als ik een klacht krijg gaat mij toch bijstaan? Dan heb ik toch geen rechtsbijstandverzekering meer nodig?  🤓 De klachtenfunctionaris in de Wkkgz onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om tot een oplossing voor de klacht te komen. De klachtenfunctionaris bemiddelt, maar staat jou niet bij. Een jurist van DAS kan je wel passend adviseren en bijstaan.

Als ik een Wkkgz-klacht heb gekregen, en voor een commissie moet verschijnen, lijkt het me een vervelend idee als mijn cliënt een rechtsbijstandverzekering heeft en ik niet. Dan krijgt de klager juridisch advies en sta ik alleen! Kan ik deze juridische ongelijkheid voorkomen door deze rechtsbijstandverzekering af te sluiten? 🥶 Ja, met de rechtsbijstandverzekering DAS voor de Zorg – beroep en praktijk staat een jurist of advocaat van DAS jou bij tijdens Wkkgz-klachten en kan je een ervaring van procedurele ongelijkheid voorkomen.

Als mijn cliënt niet betaalt, heb ik dan iets aan deze verzekering? Met DAS voor de Zorg – beroep en praktijk ben je ook verzekerd voor hulp bij het betaald krijgen van onbetaalde facturen. Je kunt beroep doen op incassobijstand als het bedrag van de factuur meer is dan 400 euro, de factuur niet ouder is dan 6 maanden en tijdens de looptijd van de verzekering is ontstaan.

Kan iedere zorgverlener deze rechtsbijstandverzekering via BAT afsluiten? Het is niet mogelijk om deze verzekering met deze premie af te sluiten als je niet bij CAT bent aangesloten. 

Is deze verzekering verplicht? Nee, het wordt door het Collectief Alternatieve Therapeuten niet verplicht.

Ik wil dit best een jaar proberen! Als ik deze verzekering afsluit, zit ik er dan aan vast? Elk lid sluit voor een jaar de rechtsbijstandverzekering DAS voor de Zorg – beroep en praktijk. Na dit jaar is de verzekering dagelijks per kwartaal opzegbaar.

De CAT-licentie, het GAT-registratiebewijs, het BAT-verzekeringscertificaat en het DAS-verzekeringscertificaat op naam van dummy-therapeut Jan Jansen.

Geeft deze rechtsbijstandverzekering ook dekking voor mijn werk als GRO-opleider? Ja, DAS biedt ook juridische hulp bij conflicten met of over je werkzaamheden als GRO-opleider.

Ik heb personeel in dienst, kan ik deze rechtsbijstandverzekering ook nemen als ik geen solistische zorgverlener ben? De verzekering met deze premie is speciaal voor de alleen werkende therapeuten. Voor therapeuten met personeel heeft DAS ook een oplossing. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met BAT.

Als ik de polis afsluit en ik heb een juridische vraag, met wie kan ik dan contact opnemen? 😏 Heb je een vraag of heb je advies nodig? Neem dan contact op met het Juridisch Servicecenter van DAS, bereikbaar op 020-651 88 15.

Ik heb nog wat vragen over deze verzekering, waar kan ik terecht? Neem dan contact op met info@batverzekeringen.nl

Wat valt onder de dekking?


hulp in straf-, tucht- en klachtzaken;

incassobijstand;
koop, huur en onderhoud van bedrijfs- of praktijkruimte;
contracten met zorgverzekeraars;
verhaal van letsel- en materiële schade;
tijdelijke activiteiten als vrijwilliger bij een hulporganisatie;
overeenkomsten met leveranciers;
de dienstverlening aan cliënten;
verwerking van persoonsgegevens van je cliënten;
werknemers en sociale wetgeving;
de overheid, bijvoorbeeld over bouwvergunningen of bestemmingsplannen.

Polisvoorwaarden

Zie deze documenten voor meer informatie over deze verzekering:

Bijzondere voorwaarden DAS voor de Zorg Klik op de link om het document in te zien
Brochure DAS voor de Zorg Klik op de link om het document in te zien

Samen sterker

“In de afgelopen jaren is gebleken dat jij een jurist of advocaat aan je zijde tijdens een Wkkgz-klachtenproces goed kan gebruiken, en hoe fijn is het als deze kosten gedekt worden door een rechtsbijstand verzekering? Daarom biedt het Collectief Alternatieve Therapeuten de mogelijkheid om DAS voor de Zorg- beroep en praktijk met collectiviteitskorting af te sluiten. Doe er je voordeel mee!”

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten

Publicatiedatum: