Een belangrijk onderdeel van de professionaliseringsslag door CAT-therapeuten

Graag stellen we je op de hoogte van de komende kosteloze bij- en nascholing georganiseerd door het CAT voor CAT-therapeuten! Voortaan kun je de agenda van CAT bekijken via catcollectief.nl/agenda zie hiervoor ook het toegevoegde item in het menu van de website. Deze kosteloze bij- en nascholing bestaat op dit moment uit webinars en uit andere activiteiten zoals het bezoeken van alternatieve  / complementaire vakbeurzen. Voor deze bij- en nascholing worden specialisten uit het CAT-netwerk ingeschakeld om CAT-therapeuten te informeren over belangrijke zaken die met professionele praktijkvoering te maken hebben. Voor therapeuten aangesloten bij het CAT-collectief is bij- en nascholing geen verplichting maar een mooie manier om je kennis up to date te houden! 

Wij nodigen je graag uit om mee te doen met onderstaande gratis georganiseerde CAT bij- en nascholing.

Klik hier om vorige CAT bij- en nascholing terug te kijken

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens het CAT-collectief.

 

CAT-agenda gratis bij- en nascholing


 

Gratis bijscholing: Nieuwe wet Wtza en de gevolgen voor alternatieve therapeuten

Datum: 1 oktober 2019, Tijdstip: 19:00 uur tot 20:30, Locatie: facebook.com.catcollectief.nl

GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten) bestuursvoorzitter Jethro van der Wilk geeft met CAT-complementair voorzitter Ervee van der Wilk een gratis te volgen webinar over het wetsvoorstel Wtza en de gevolgen voor alternatieve en complementaire therapeuten. GAT verzamelt op dit moment informatie over dit wetsvoorstel en wat het mogelijk zou kunnen gaan betekenen voor de alternatieve / complementaire zorgaanbieder. Hierover informeert GAT onder andere bij het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport. Sinds de erkenning van GAT door de rijksoverheid als Wkkgz geschilleninstantie heeft GAT zich ontwikkeld tot meer dan een geschilleninstantie. Zo heeft GAT een gratis voorbeeld algemene voorwaarden ontwikkeld voor therapeuten en heeft GAT het tuchtrecht ingesteld. De invoering van het GAT-tuchtrecht en de bijbehorende GAT-beroepscode zorgt voor een kleine revolutie in alternatief Nederland: alternatieve therapeuten van elk opleidingsniveau kunnen onder tuchtrecht vallen. Door de GAT-beroepscode werkt elke therapeut volgens de richtlijnen van de Rode Vlaggen van PLATO, een belangrijke ontwikkeling in de professionaliseringslag door CAT-therapeuten. Deze webinar is geldig als bij- en nascholing vrije invulling t.w.v. 5 SBU (studie belasting uren) voor CAT- level 1, 2, 3 en 4 therapeuten. Bij- en nascholing is niet verplicht in level 1, 2 of 4 maar wij nodigen je graag uit om mee te doen tijdens de webinar.

 

Gratis bijscholing:  BTW vrijstelling, de nieuwe kleine ondernemersregeling 2020

Datum: 13 november 2019, Tijdstip: 19:00 uur tot 20:30, Locatie: facebook.com.catcollectief.nl.

Vanaf 1 januari gaat de nieuwe kleine ondernemersregeling 2020 van kracht. Om alles te weten te komen over wat deze regeling kan betekenen voor je praktijk, kun je de gratis webinar ‘BTW vrijstelling, de nieuwe kleine ondernemersregeling 2020’ volgen. Deze wordt gegeven door Aad van der Valk. Aad van der Valk heeft al 30 jaar ervaring in zijn eigen administratiekantoor. Deze webinar is geldig als bij- en nascholing vrije invulling t.w.v. 4 SBU (studie belasting uren) voor CAT- level 1, 2, 3 en 4 therapeuten. Bij- en nascholing is niet verplicht in level 1, 2 of 4 maar wij nodigen je graag uit om mee te doen tijdens de webinar. 

 

Gratis bijscholing: BAT: Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten

Datum: 2 december 2019, Tijdstip: 19:00 uur tot 20:30, Locatie: facebook.com.catcollectief.nl

Wil je meer weten over jouw polis bij de BAT? Op 2 december geeft de dagelijks beleidsbepaler van BAT, Ron Verhaak, een gratis te volgen webinar: ”BAT: Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten”. Tijdens deze interactieve webinar kun jij vragen stellen aan Ron over de BAT.  Deze webinar is geldig als bij- en nascholing vrije invulling t.w.v. 3 SBU (studie belasting uren) voor CAT- level 1, 2, 3 en 4 therapeuten. Bij- en nascholing is niet verplicht in level 1, 2 of 4 maar wij nodigen je graag uit om mee te doen tijdens de webinar!

 

Gratis bijscholing + CAT Meet & Greet op IT beurs

In Houten (bij Utrecht) is a.s. 16 en 17 november de jaarlijkse IT beurs. Je krijgt als CAT-therapeut met korting entree kopen (€5,- ipv €12,-) Op de beurs kun je kennismaken met andere therapeuten en organisaties waardoor jij je als therapeut kunt ontwikkelen. Wij zouden het heel leuk vinden om je weer te zien en met je te spreken! Heb jij een alternatieve vriend of vriendin die je graag wilt introduceren bij CAT? Dat kan! Neem je vriend of vriendin mee naar de stand van CAT. Je introducee kan gratis aansluiten bij CAT om te kijken of het CAT ook bij hem of haar past. Let op! De gratis actie geldt alleen voor bezoekers van de CAT-stand! De dag dat je er bent is geldig bij CAT voor 3 SBU (studie belasting uren) vakgerichte bijscholing vrije invulling voor level 1,2, 3 en 4. Bij de CAT stand kun je hiervoor een gratis deelnamecertificaat ophalen. Natuurlijk ben je als level 1,2 of 4 niet verplicht tot bijscholing maar het is wel heel zinvol.

Heb je de laatste bij- en nascholing over klacht- en tuchtrecht gemist? Kijk het eerste en tweede deel hieronder terug.

Webinar: ‘Klacht- en tuchtrecht en je website’ deel 1

Webinar: ‘Klacht- en tuchtrecht en je website’ deel 2