kwaliteitspraktijk.nl

Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) voor aanvullende therapeuten

Elektronisch Cliënten Dossier

Veel therapeuten werken in hun praktijk nog met een papieren dossier. Werken met een online dossier kan dus best een flinke uitdaging zijn… De digitalisering en de professionalisering gaan in de alternatieve sector eigenlijk hand in hand! Dit wordt steeds duidelijker, ook voor beroepsorganisatie CAT-collectief. Om die reden heeft CAT de afgelopen maanden naar de eenvoudigste en goedkoopste oplossing gezocht voor de CAT-therapeuten. Niet iedere therapeut is hier klaar voor en niet iedere therapeut vindt zichzelf een ‘computer-mens’! ? Het zou toch mooi zijn als de CAT-therapeuten de gelegenheid kregen om te wennen aan een dergelijk systeem in hun eigen tempo zonder dat het geld kost en zonder dat het verplicht is? Om je te helpen heeft CAT een online Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) laten ontwikkelen zodat jij zorgeloos en gemakkelijk dit platform kunt gebruiken, in je eigen tempo.

 

Niet verplicht

Het is niet verplicht om dit platform te gebruiken. Maar, gezien alle wettelijke ontwikkelingen trekt het Collectief Alternatieve Therapeuten de conclusie dat het niet meer zo slim is als de therapeut het alleen doet. Welke wetten zijn dit dan? De Wabvpz (Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg), de Wkkgz (Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg), de Wtza (Wet toetreding zorgaanbieders), de Europese privacy regelgeving van de AVG (Algemene verordening gegevensverwerking) en de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst) dragen bij tot dit inzicht.

 

De intelligente oplossing: kwaliteitspraktijk.nl

 

Rijks erkende Wkkgz geschilleninstantie GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten) heeft het initiatief genomen een eenvoudig Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) te ontwikkelen: kwaliteitspraktijk.nl Dit initiatief is gefinancierd door CAT en dit online ECD kan jij kosteloos gebruiken. Bij het ontwerp is CAT-bestuurslid Marianne van der Wilk betrokken geweest vanuit haar ervaring als hypnotherapeut in de praktijk. Het ECD draagt het KIWA keurmerk erkend elektronisch cliënten dossier, is NEN7510 conform en is door de GAT ingericht naar de richtlijnen van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz). CAT en GAT hopen je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn!

 

Jouw voordelen op een rijtje

kwaliteitspraktijk.nl


 

Gratis voor CAT-therapeuten

Praktische praktijksoftware

Eenvoudig te gebruiken

Dossier veilig en digitaal opgeslagen

Datacenter in Nederland

KIWA erkend Elektronisch cliënten dossier 

Server voldoet aan veiligheidseisen NEN-7510

Versleutelde (encrypted) informatie overdracht

Voldoet aan de richtlijnen Wkkgz

Afschrift beveiligd delen met cliënten

Cliënten beveiligd inzage verschaffen 

Bewaartermijn 20 jaar gegarandeerd AVG-conform

Na je overlijden staat CAT garant voor de bewaartermijn

 

Een groene praktijk? Goed voor het milieu!

Nee, CAT stelt het niet verplicht om gebruik te maken van dit nieuwe platform. CAT raadt het je wel aan: Log eens in en bekijk de mogelijkheden. Eigenlijk is het een hele simpele website met maar een paar opties. Denk eens aan hoe opgeruimd je praktijk eruit ziet zonder al die papieren! Het is ook nog eens goed voor het milieu om toe te werken naar een paperless office ?? Werk jij al volledig digitaal in jouw eigen groene praktijk? Neem dan toch eens een kijkje misschien werkt kwaliteitspraktijk.nl prettig voor jou. 

 

Webinar over het ECD

Waar? Facebook pagina. Wanneer? 28 juli tussen 19:00 en 20:00 uur. Vrije inloop live uitzending.

Wil je meer weten over het Elektronisch Cliënten Dossier? Doe dan mee aan de gratis bijscholing webinar op 28 juli aanstaande tussen 19:00 en 20:00 uur. Na afloop van de webinar kun je meteen aan de slag met het ECD. We lopen de functionaliteiten en hoe je veilig kunt inloggen met je door tijdens de live uitzending op Facebook. Je kunt gewoon meedoen, aanmelden is niet verplicht. Heb je geen tijd om te kijken? Geen probleem want je kunt de uitzending terugkijken op onze site en op Facebook. Deze webinar is geldig voor 4 SBU (studie belastings uren) voor CAT level 1, 2, 3 en 4.

 

Gebruik kwaliteitspraktijk.nl

Tijd om aan de slag te gaan met je nieuwe ECD kwaliteitspraktijk.nl!

Stap 1: Klik op de button

Stap 2: Ga in het menu naar ECD > Activeringscode

 

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens het Collectief Alternatieve Therapeuten.