GRO All in One

GRO All in One 2023

De GRO factuur over 2023 is naar alle GRO-opleiders verzonden of deze ontvangt de opleider spoedig. Deze factuur kan in de spambox of ongewenste e-mail terecht komen. In dit bericht meer over het GRO All in One pakket 2023 voor alternatieve opleidingsinstituten en docenten.

Opleidingen voor alternatieve therapeuten

Het belang van het in kaart brengen en erkennen / accrediteren van beroepsopleidingen, modules en bij- en nascholingen in de alternatieve zorg is groot. De alternatieve zorg wordt pas sinds 2016, met de invoering van de Wkkgz, wettelijk gezien als ‘echte’ zorg in onze maatschappij. Het is daarom belangrijk dat wij als sector hierin onze rol pakken en ons structureren, organiseren en reguleren. Dit kan alleen als er op grote schaal samengewerkt wordt en als er professionele kwaliteit-standaarden worden ontwikkeld die gelijkwaardig zijn aan die van de reguliere zorg. Alleen op die manier kunnen wij bereiken dat de alternatieve zorg een gelijkwaardige positie in kan nemen naast de reguliere zorg in Nederland. Het bestaansrecht van het autonome en eigen(wijze) karakter van ons werkveld vindt zijn basis in kwalitatief alternatief gespecialiseerd onderwijs  💚

Beroepsorganisatie

voor alternatieve opleidinginstituten

De enige beroepsorganisatie voor alternatieve opleiders

In 2023 begint GRO het jaar met 5426 aangesloten alternatieve therapeuten, 175 aangesloten opleidingsinstituten en 3 deelnemende beroepsorganisaties. In 1,5  jaar tijd is GRO uitgegroeid tot de enige beroepsorganisatie voor alternatieve opleidingsinstituten in Nederland. GRO doet voor opleiders wat CAT doet voor therapeuten en maakt gebruik van het CAT-netwerk. GRO is daarbij net zoals CAT altijd prijsbreker.  GRO staat voor de belangen van de alternatieve opleidingsinstituten en verzorgt voor opleiders de beste klachtenregeling en verzekering. Zo kan een opleidingsinstituut bij GRO aansluiten als een GAT-klachtenregeling (inclusief GAT-klachtenfunctionaris en GAT-geschillencommissie) en de BAT- verzekering zijn afgesloten. Op die manier kan de beroepsorganisatie met een gerust hart erkende therapeuten doorverwijzen naar de erkende opleiders op GRO en is de student verzekerd van de beste behandeling in geval van een klacht of ontevredenheid.

GRO opleiders

Beroepsorganisaties

Therapeuten

STAP-budget

GRO heeft zich ingezet om toegang te krijgen tot het STAP-register. Op die manier kunnen studenten van GRO-opleiders gebruik maken van de subsidie regeling van het STAP-budget. GRO heeft in 2022 helaas begrepen dat het langer ging duren voordat nieuwe aanvragen werden behandeld. MKB-Nederland is in 2022 gestopt met het verlenen van diensten omtrent het STAP-budget. Daarom heeft GRO op 23 november 2022 de aanvraag keurmerk STAP bij de toetsingskamer STAP van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid ingediend. De toetsingskamer heeft 13 weken de tijd om de beoordelen of GRO wordt toegelaten als erkenningsverlener van STAP-opleiders. Uiterlijk 1 maart 2023 zou er dus uitsluitsel moeten zijn. Helaas is GRO hierbij afhankelijk van externe partijen. 

Verzekering alternatieve opleidingsinstituten

BAT, de verzekeringspartner van CAT, verzorgt de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor GRO-opleiders. Dit is een veelomvattende en volledige beroepsverzekering voor opleiders die alle risico’s van het vak dekt. Bovendien wordt de verzekering tegen een verlaagd tarief aangeboden. CAT heeft zich ingezet om de beste voorwaarden en korting bij verzekeringspartner BAT te realiseren voor GRO-opleiders. Wist je dat de polis belangrijk is voor de CAT-college deal? Studenten van GRO-opleiders kunnen gratis bij het Collectief Alternatieve Therapeuten aansluiten als student. Het enige dat zij daarvoor nodig hebben is de CAT college deal code. GRO-opleiders krijgen van GRO een exclusieve college deal code die zij met studenten kunnen delen. Een student staat in de polisvoorwaarden onder toezicht van het KVK-nummer van het opleidingsinstituut en heeft om deze reden geen eigen KVK-nummer nodig. De CAT-college deal is een mooie manier voor studenten om een verzekering en klachtenregeling af te sluiten bij het CATcollectief terwijl zij nog studeren. Dit kan ook een geruststelling zijn voor de opleider!

CAT erkende opleidingen

Exclusief op GRO

Zorg dat je erbij bent

Sinds 2021 is het eenvoudig om door CAT erkende opleidingen te vinden, je vindt ze exclusief op gatregisteropleidingen.nl GRO is met zorg ontwikkeld onder supervisie van toezichthouder Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). In dit register worden opleiders en hun scholing(en) met de Kwaliteitswet Wkkgz als kompas op waarde geschat. Sinds 2022 is gatregisteropleidingen.nl het primaire register van CATvergoedbaar voor erkende bij- en nascholing op hbo-conform niveau en is daarmee een belangrijke bron van informatie voor erkende CAT-therapeuten die jaarlijks op zoek zijn naar erkende bijscholing op hbo-niveau. Wist je trouwens dat er al 68 erkende beroepsopleidingen, 328 erkende module opleidingen en 622 erkende bij- en nascholingen op GRO te vinden zijn?

Achtergrond informatie CAT

Wil je graag wat meer weten over de achtergrond van het CAT, waar CAT voor staat en wat het gedachtegoed is van waaruit het Collectief Alternatieve Therapeuten en de stichting CAT-vergoedbaar werken? Neem dan een kijkje op deze pagina over het Van der Wilk gedachtegoed!

Samen sterker

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens GAT Register Opleidingen en het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten.