Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Vanaf nu kan jij met korting een DAS-rechtsbijstandverzekering afsluiten via BATverzekeringen.nl Dit is een optionele aanvulling op CAT All in One. Het enige wat je hoeft te doen om gebruik te maken van deze verzekering is inloggen in je account op kwaliteitsysteem.nl en daar het verzekeringsproduct aanzetten met de switch. In de afgelopen jaren is gebleken dat jij een jurist of advocaat aan je zijde tijdens een Wkkgz-klachtenproces goed kan gebruiken, en hoe fijn is het als deze kosten gedekt worden door een rechtsbijstands verzekering? Wij vinden dat je door het afnemen van rechtsbijstand een nog beter pakket hebt. Een rechtsbijstands verzekering vinden wij normaal gesproken veel te duur maar jij kunt profiteren van collectiviteitskorting omdat CAT met 5000 therapeuten de grootste alternatieve beroepsorganisatie van Nederland is 😺 

Hoe zet ik deze verzekering aan?

Log in op kwaliteitsysteem.nl > Navigeer in het Therapeuten Menu naar: ‘Service producten’ > Haal het schuifje Ik meld mezelf hierbij aan bij BAT-verzekeringen i.v.m. mijn DAS-rechtsbijstandverzekering.’ over (deze wordt blauw) > Klik vervolgens op de button ‘Aanschaffen en Betalen’ > Je wordt vervolgens direct doorgelinkt naar een betaal link (ook ontvang je per mail een factuur) > Wanneer je hebt afgerekend met de Ideal link heb je de rechtsbijstand succesvol aangezet. Mocht dit lastig zijn, of heb je te weinig tijd, vraag dan via de chat rechtsonder in beeld of de chat-medewerkers het direct voor je aan willen zetten. De chat-medewerkers staan op werkdagen van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00 klaar om je te helpen.

Prijs zakelijke rechtsbijstandverzekering

Je betaalt per jaar €180 incl. ass. belasting. Dit bedrag bestaat uit:

Premie: €166,98 incl. ass. belasting, Btw-vrij
Administratiekosten incassant: €13,02

Prijzen zijn ex. Btw tenzij anders aangegeven.

Vragen en antwoorden

Ik had toch al een verzekering? 😅 Jij hebt inderdaad al een beroepsverzekering via BAT die beroeps- en bedrijfsmatige risico’s dekt. Word je beklaagd door een cliënt? Dan worden de kosten gemaakt door de GAT-klachtenfunctionaris en commissie gedekt door deze verzekering. Ook een Wkkgz-schadeclaim valt onder deze dekking. Ga jij op de bril zitten van je cliënt? Of valt een dakpan van je praktijk op het hoofd van je cliënt? Dan wordt gemaakte schade gedekt. Maar een rechtsbijstandverzekering geeft je hele andere opties. De rechtsbijstandverzekering die je nu optioneel af kunt sluiten biedt dekking voor rechtsbijstand in geval van schade buiten de aansprakelijkheidssfeer. Word je beklaagd door je cliënt? Dan kun jij een jurist of advocaat inschakelen die je bijstaat tijdens het Wkkgz-proces terwijl de gemaakte kosten worden gedekt. Betaalt een klant de rekening niet? Heb je een ander zakelijk geschil? Dan krijg je de mogelijkheid juridisch advies in te winnen bij een jurist of een advocaat en jij hoeft je over de kosten geen zorgen te maken. Wij vinden het belangrijk dat als er iets misgaat, jij de beste regelingen hebt afgesloten en gegarandeerd de beste service krijgt.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering eigenlijk? 🧐 In sommige situaties kun jij advies of juridische hulp goed gebruiken. Een klacht van een ontevreden cliënt, een leverancier die zijn afspraken niet nakomt of een geschil met een zorgverzekeraar. Met de rechtsbijstandverzekering van DAS ben jij verzekerd voor juridische hulp van gespecialiseerde professionals bij conflicten.

Rechtsbijstand of juridische bijstand? Kosten van verweer (juridische bijstand), wat onder een beroepsaansprakelijkheidsverzekering altijd standaard gedekt is, is niet te verwarren met rechtsbijstand. Juridische bijstand maakt al onderdeel uit van de beroepsverzekering die jij hebt bij BAT. Een rechtsbijstandverzekering is veel uitgebreider dan juridische bijstand en geeft dekking voor bijstand bij bijvoorbeeld het inschakelen van een raadsman bij een Wkkgz-proces, een incassoprobleem, of een geschil met een verhuurder. Daar heb je een rechtsbijstandverzekering voor nodig omdat deze schade buiten de aansprakelijkheidssfeer valt van de beroepsverzekering die je al hebt afgesloten bij BATverzekeringen.

Wat valt onder de dekking?


hulp in straf-, tucht- en klachtzaken;

incassoproblemen;
koop, huur en onderhoud van bedrijfs- of praktijkruimte;
contracten met zorgverzekeraars;
verhaal van letsel- en materiële schade;
tijdelijke activiteiten als vrijwilliger bij een hulporganisatie;
overeenkomsten met leveranciers;
de dienstverlening aan cliënten;
verwerking van persoonsgegevens van je cliënten;
werknemers en sociale wetgeving;
de overheid, bijvoorbeeld over bouwvergunningen of bestemmingsplannen.

 

Kan iedereen deze rechtsbijstand afsluiten? Het is niet mogelijk om deze verzekering af te sluiten als je niet bij CAT bent aangesloten.

Is het verplicht? 😅 Nee, het wordt door het Collectief Alternatieve Therapeuten niet verplicht.

Heb je vragen over deze polis? Neem dan contact op met info@batverzekeringen.nl je beroepsorganisatie zelf mag hierin niet adviseren.

* schade wordt alleen gedekt als aan de polisvoorwaarden is voldaan

Polisvoorwaarden

Zie deze documenten voor meer informatie over deze verzekering:

Bijzondere voorwaarden DAS voor de Zorg Klik op de link om het document in te zien
Brochure DAS voor de Zorg Klik op de link om het document in te zien

Samen sterker

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten

Publicatiedatum: 20 dec 2022