STAP-audit

STAP-budget Update

 

Graag praten wij je bij omtrent de ontwikkelingen van GRO gatregisteropleidingen.nl en het toetreden tot het STAP-register van de overheid gedurende het laatste kwartaal van 2022. Door de aansluiting van het Collectief Alternatieve Therapeuten als brancheorganisatie bij het MKB-Nederland is het voor GRO mogelijk om toegang te krijgen tot het STAP-register in de 2e ronde van dit jaar. CAT zet zich hiervoor in omdat het STAP-budget CAT-therapeuten stimuleert verder te groeien in competenties of om opgebouwde kennis te onderhouden. Naar verwachting krijgt GRO in het laatste kwartaal van 2022 toegang tot DUO. Dit betekent in de praktijk dat CAT-therapeuten vanaf die tijd STAP-erkende opleidingen kunnen vinden op gatregisteropleidingen.nl en dat zij 1000 euro per jaar (en per opleiding) subsidie zouden kunnen ontvangen om deze opleidingen, modules of bijscholingen te volgen.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat GRO-opleiders en CAT-therapeuten tot die tijd stil hoeven te zitten!

Alternatieve opleiders en de STAP-audit

GRO-erkende opleiders kunnen hun opleidingen, modules en bij- en nascholingen invoeren ter erkenning in het register van GRO. GRO erkent vervolgens de ingevoerde studie voor o.a. CATcollectief en CATvergoedbaar. GRO schat de ingevoerde scholing op waarde en stelt het niveau vast. CAT-therapeuten kunnen dus CAT-erkende scholing vinden op gatregisteropleidingen.nl Handig als je wilt weten waar je aan toe bent en hoeveel punten de scholing waard is voordat je die gaat boeken! Zo is alleen op hbo-niveau erkende (bij)scholing geldig bij beroepsorganisatie CATvergoedbaar.

Ben jij een GRO-opleider dan kun je in je account op gatregisteropleidingen.nl alvast de audit voor de STAP-erkenning invullen. Zet als opleidingsinstituut alvast alles klaar zodat de commissie van GRO de STAP-aanvraag kan gaan beoordelen en toegang kan gaan verlenen tot het STAP-register zodra dit mogelijk is. Om toegang te krijgen tot het STAP-register als opleider moet er minstens 1 opleiding, module of bijscholing zijn ingevoerd en STAP-erkend zijn.

Ben jij een CAT-therapeut en heb jij interesse om scholing te volgen bij een bepaald instituut? Vraag dan of zij een STAP-erkenning aanvragen via gatregisteropleidingen.nl misschien kun jij dan ‘gratis’ een studie volgen bij jouw favoriete opleidingsintituut vanaf het laatste kwartaal van 2022.

Samen sterker

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten