STAP opleidingen via GRO

Update voor opleiders

CAT heeft een update ontvangen van MKB Nederland. In deze update staat dat de definitieve toelating van nieuwe erkenners (zoals GRO die in de wachtrij staat) vertraging heeft opgelopen. Dit heeft volgens MKB Nederland te maken met de wijze waarop er door sommige opleiders met STAP is omgegaan. Om toegang te krijgen tot het STAP-register is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) een nieuw toetsingskader ontwikkeld. Dit is allemaal onverwachts voor CAT. CAT heeft vandaag als MKB-brancheorganisatie alle relevante documenten omtrent dit toetsingskader ontvangen en is opnieuw aan het werk om te voldoen aan dit toetsingskader.

GRO heeft op basis van deze nieuwe informatie de volgende tijdlijn geschetst. Dit is onder voorbehoud en de realiteit zou kunnen afwijken; er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Ook GRO is helaas afhankelijk van externe partijen.

 

Tijdlijn

 

Oktober: Opening toetsingskamer STAP. In oktober rondt GRO het proces tot toelating als erkenner bij het scholingsregister bij de toetsingskamer STAP af.  Dit proces kan tot 13 weken duren. 

November-Januari: GRO wordt toegelaten als erkenner.

Januari-Maart: Opleiders kunnen na STAP-erkenning door GRO hun opleidingen in het STAP-register plaatsen.

 

We houden je op de hoogte

Je wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en eventuele aanvullende eisen die aan de opleiders/opleidingen kunnen worden gevraagd om STAP-erkend te zijn. We zullen je zo goed mogelijk begeleiden, STAP voor STAP! 😺

Samen sterker

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten