WKKGZ aanbod alternatieve opleidingstituten

Naar aanleiding van de wet WKKGZ is in december 2016 het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) opgericht. Een jonge beroepsorganisatie met een bestuur met 37 jaar ervaring in de alternatieve zorg. Met nu al 500 leden en 10 aangesloten opleiders heeft het CAT een sterke rol in het veld.

Geen overbodige regels + de laagste kosten 
Onze stichting zet zich in voor de alternatief therapeut/alternatief genezer van elk niveau en streeft naar een zo ledenvriendelijk mogelijk beleid: zonder overbodige regels, onredelijke eisen, verborgen kostenposten, onnodig hoge jaarcontributies en inschrijfkosten. Het CAT motiveert haar leden, samen met aangesloten opleiders, gebruik te maken van het aanbod aan CAT bijscholingsdagen. Echter is de bijscholing niet verplicht.

Welke alternatief therapeuten kunnen bij ons terecht?

Het CAT is toegankelijk voor alle beroepsmatige alternatieve therapeuten in Nederland. Hieronder vallen ook paranormaal genezers, coaches, hypnotherapeuten, energetische healers en eigenlijk iedereen die beroepsmatig alternatieve zorgaanbieder is. Therapeuten met (sub-)MBO niveau scholing, HBO scholing of hoger kunnen zich inschrijven. Alternatieve therapeuten die zonder certificaten of diploma’s kunnen aantonen beroepsmatig alternatief genezer te zijn, zijn ook welkom bij het CAT. Het CAT screent alle aanmeldingen op competentie en beroepsmatigheid. Elk lid van het CAT voldoet na een voltooide inschrijving aan de wet WKKGZ. Aansluitend ontvangt de alternatief genezer een CAT jaarlicentie erkend alternatief therapeut.

Wat biedt het CAT aan opleiders in de alternatieve zorg?

Het CAT is de perfecte partner voor opleidingsinstituten en haar studenten/oud studenten in de alternatieve/complementaire zorg. Opleidingsinstituten kunnen kosteloos toetreden tot het CAT. Kijk op catcollectief.nl/cat-opleiders voor het overzicht van de reeds aangesloten opleiders. Na aansluiting kunt u als opleider uw achterban motiveren lid te worden van het CAT, lid zijn van een beroepsorganisatie geeft leden een juridische voorsprong mochten zij een klacht van een cliënt ontvangen. Door het lidmaatschap profiteert uw achterban van hoge kortingen op een beroeps en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij onze partner Balens, (productaansprakelijkheid inclusief) en op aansluiting bij een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende geschilleninstantie, onze partner Klachtenportaalzorg. Beide partijen staan voor kwaliteit en zijn gespecialiseerd. Daarnaast biedt het CAT opleiders de kans voor eigen achterban, en alle andere CAT leden, bijscholing te verzorgen op de CAT bijscholingsdagen.

Kosten + hoge kortingen voor de alternatieve therapeut op een rijtje

Alternatief therapeuten en studenten betalen € 79,95 (BTW vrij) – om zich aan te sluiten bij het CAT voor een jaar.

Bijkomende kosten:
Na aansluiting bij het CAT geeft het CAT het lidmaatschapsnummer en gegevens van de therapeut/healer door aan de verzekeraar en de geschilleninstantie. Zij nemen vervolgens contact op. De overblijvende kosten zijn:

– Verplicht: Aansluiting klacht & tuchtrecht geschillencommissie van Klachtenportaalzorg € 51,95 – per jaar ( incl. – korting en kwijtgescholden inschrijfkosten, BTW vrij)

– Verplicht: Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van verzekeraar Balens € 99 – per jaar (incl. korting en vrij van bijkomende kosten)

Studentenkorting 
Volg je momenteel een opleiding en ben je niet werkzaam als alternatief genezer? Dan ontvang je studentenkorting:

– De geschilleninstantie rekent: € 31,64 per jaar.
– Verzekeringskosten voor studenten zijn: € 57,50 per jaar.

In totaal ontvang je als CAT student lid dus € 61,45 extra korting!

Online spreekuur  
Het CAT is er ook voor potentiële cliënten die geïnformeerd willen worden over de mogelijkheden aan alternatieve behandelingen in de branche. Daarom biedt het CAT in 2017 een online spreekuur aan. Alle CAT leden kunnen kosteloos een Smartline profiel aanmaken waar zij zich kunnen profileren (dit is niet verplicht) en waar de consument in contact kan treden met de zorgaanbieder. Wij willen op een zo modern mogelijke en klantvriendelijke manier openstaan naar potentiële cliënten die zorg nodig hebben.

Neem een kijkje op onze website en laat u informeren over de WKKGZ. Voor andere vragen stuur een e-mail naar: catcollectief@gmail.com of bel/WhatsApp naar: 0645096622

Uitnodiging
Wij zouden u graag verwelkomen bij het CAT! Wij streven naar een zo allround mogelijk spectrum aan opleiders en alternatief therapeuten en u bent van harte uitgenodigd om samen met ons te bouwen aan een alternatieve en verzekerde toekomst voor alle alternatief genezers in Nederland.

Alternatieve groeten,

Het CAT bestuur.

CAT opleiders inschrijfformulier