Het CAT voor opleiders

Het CAT is een jonge beroepsorganisatie met een bestuur met 37 jaar ervaring in de alternatieve zorg. Met nu al 900 CAT-therapeuten en 30 aangesloten opleiders heeft het CAT een sterke rol in het veld.

Geen overbodige regels + de laagste kosten 
Onze stichting zet zich in voor de alternatieve therapeut/alternatieve genezer van elk niveau en streeft naar een zo ledenvriendelijk mogelijk beleid: zonder onnodige regels en verborgen kostenposten. Het CAT motiveert CAT-therapeuten, samen met aangesloten opleiders, gebruik te maken van het aanbod aan CAT bijscholingsdagen. Echter is de bijscholing niet verplicht.

Welke alternatieve therapeuten kunnen bij ons terecht?

Het CAT is toegankelijk voor alle beroepsmatige alternatieve therapeuten in Nederland. Hieronder vallen ook paranormaal genezers, coaches, hypnotherapeuten, energetische healers en eigenlijk iedereen die beroepsmatig alternatieve zorgaanbieder is. Therapeuten met (sub-)MBO niveau scholing, HBO scholing of hoger kunnen zich inschrijven. Alternatieve therapeuten die zonder certificaten of diploma’s kunnen aantonen beroepsmatig alternatieve genezer te zijn, zijn ook welkom bij het CAT. Het CAT screent alle aanmeldingen op competentie en beroepsmatigheid. Elke CAT-therapeut voldoet na een voltooide inschrijving aan de wet WKKGZ. Aansluitend ontvangt de alternatieve genezer een CAT jaarlicentie erkend alternatieve therapeut.

Wat biedt het CAT aan opleiders in de alternatieve zorg?

Het CAT is de perfecte partner voor opleidingsinstituten en haar studenten/oud studenten in de alternatieve/complementaire zorg. Opleidingsinstituten kunnen kosteloos toetreden tot het CAT. Kijk op catcollectief.nl/cat-opleiders voor het overzicht van de reeds aangesloten opleiders. Na aansluiting kunt u als opleider uw achterban motiveren aan te sluiten bij het CAT, dit geeft een therapeut een juridische voorsprong mochten zij een klacht van een cliënt ontvangen. Door de aansluiting profiteert uw achterban van hoge kortingen op een beroeps en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij onze partner Balens, (productaansprakelijkheid inclusief) en op aansluiting bij een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende geschilleninstantie, onze partner Klachtenportaalzorg. Beide partijen staan voor kwaliteit en zijn gespecialiseerd. Daarnaast biedt het CAT opleiders de kans voor eigen achterban, en alle andere CAT leden, bijscholing te verzorgen op de CAT bijscholingsdagen.

Kosten + hoge kortingen voor de alternatieve therapeut op een rijtje

Alternatieve therapeuten en studenten betalen € 79,95 (BTW vrij) – om zich aan te sluiten bij het CAT voor een jaar.

Bijkomende kosten:
Na aansluiting bij het CAT geeft het CAT het CAT-therapeutnummer en gegevens van de therapeut/healer door aan de verzekeraar en de geschilleninstantie. Zij nemen vervolgens contact op. De overblijvende kosten zijn:

– Verplicht: Aansluiting klacht & tuchtrecht geschillencommissie van Klachtenportaalzorg € 51,95 – per jaar ( incl. – korting en kwijtgescholden inschrijfkosten, BTW vrij)

– Verplicht: Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van verzekeraar Balens € 99 – per jaar (incl. korting en vrij van bijkomende kosten)

Studentenkorting 
Volg je momenteel een opleiding en ben je niet werkzaam als alternatieve genezer? Dan ontvang je studentenkorting:

– De geschilleninstantie rekent: € 31,64 per jaar.
– Verzekeringskosten voor studenten zijn: € 57,50 per jaar.

In totaal ontvang je als CAT student dus € 61,45 extra korting!

Neem een kijkje op onze website en laat u informeren over de WKKGZ. Voor andere vragen stuur een e-mail naar: catcollectief@gmail.com of bel naar 079-3600156.

Uitnodiging
Wij zouden u graag verwelkomen bij het CAT! Wij streven naar een zo allround mogelijk spectrum aan opleiders en alternatieve therapeuten en u bent van harte uitgenodigd om samen met ons te bouwen aan een alternatieve en verzekerde toekomst voor alle alternatieve enezers in Nederland.

Alternatieve groeten,

Het CAT bestuur.

CAT opleiders inschrijfformulier