Gratis aansluiten als student

Als CAT-student erkend, verzekerd en aangesloten bij een rijks erkende Wkkgz geschilleninstantie

CAT-College Deal voor studenten

Deze pagina geeft informatie voor complementaire en alternatieve studenten.

 

Je kunt nu gratis aansluiten bij CAT-collectief als je opleider een College Deal heeft met CAT! Je opleider kan je de unieke College Deal kortingscode geven, deze kun je hieronder invullen. Let op het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Vul daarna het contactformulier in!

Inschrijfformulier College Deal

Hypnose Instituut Nederland

Hypnose Instituut Nederland

OPFG

Total Health

Esoterra

OERsterk

KREAC

Jolanda Vleugel

E.E.N.

BGL

Caprili

OHM

CINT

Sensi

Aanhef

Behandel je ook kinderen of dieren?

Vink hieronder aan in welke vakgroep je denkt te worden ingedeeld.

Aanvinken indien van toepassing: Ja, ik wil het CAT muurschild kopen en ontvangen per post (35 euro ex btw bijkomende kosten)

Aanvinken wat van toepassing is:

Aanvinken indien van toepassing: Ja, ik verklaar hierbij dat ik niet, ook niet onder de huidige of enige vorige handelsnaam, veroordeeld ben voor een strafrechtelijk vervolgd vergrijp, anders dan in verband met voertuigen, en er geen vervolging loopt.

Aanvinken indien van toepassing: Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het CAT. Reglement is te vinden onder het inschrijfformulier.

Het kan enige weken duren voordat een inschrijving volledig is verwerkt.

Heb jij, of andere personen die je wilt meeverzekeren, de laatste 5 jaar, nog schade geleden of veroorzaakt, die door de aangevraagde verzekering wordt gedekt?

Heb jij, of andere personen waar je mee werkt, de laatste 5 jaar, nog klachten ontvangen of ontevredenheid veroorzaakt bij cliënten, die volgens de Wkkgz in behandeling kunnen worden genomen door een erkende geschillencommissie?

Aansluiting bij de stichting Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) is verplicht voor deelnemers aan de College Deal.

Het afsluiten van een Beroep- Bedrijf- en Product aansprakelijkheidsverzekering bij de Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten (BAT) is verplicht voor deelnemers aan de College Deal.

Werken met oefencliënten of het behandelen van cliënten tijdens het studeren:

Onbezorgd studeren

Graag informeert het CAT je over een nieuwe mogelijkheid voor studenten om zich gratis aan te sluiten bij beroepsorganisatie CAT-collectief als CAT-student. Op deze manier kun je als student zonder risico oefensessies in je opleiding doen en praktijkervaring opdoen met alle zekerheden van een professionele zorgaanbieder.

CAT All in One: CAT, GAT + BAT

 

 

Gratis CAT beroepsorganisatie Collectief Alternatieve Therapeuten

CAT erkent je als CAT-student en fungeert als jouw beroeps- en belangenorganisatie. Normaal tarief: €79,95 ex. BTW per kalenderjaar, maar voor studenten die gebruik maken van de College Deal gratis. Je kan gebruik maken van de College Deal zolang je studeert bij je opleidingsinstituut, ook als je al een praktijk opent tijdens de opleiding. Het CAT-collectief is een vooruitstrevende en moderne beroepsorganisatie die op een manier werkt die in de sector ‘management nieuwe stijl’ wordt genoemd. Dit betekend dat de organisatie door professionals wordt bemand die hier full time werk aan hebben. CAT kiest altijd het beste voor de therapeuten en heeft het meest complete All in One pakket voor alternatieve / complementaire therapeuten gerealiseerd. CAT laat niets aan het toeval over!

 

 

GAT Wkkgz Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten

Onderdeel van de erkenning als CAT-student-therapeut is aansluiting bij de st. GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten). Kosten: €22,95 btw vrij per kalenderjaar, deze kosten worden wel in rekening gebracht. Je valt door deze aansluiting onder GAT-Wkkgz klachtrecht en tuchtrecht, onder de GAT-beroepscode en voldoet zodoende aan de wettelijke eisen gesteld door de Wkkgz. De st. GAT levert een klachtenfunctionaris, een geschillencommissie en een tuchtcommissie wanneer dit nodig is. De GAT is een rijkserkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie die zich actief inzet voor professionalisering van de complementaire sector. https://gatgeschillen.nl/

 

 

BAT verzekering Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten

Onderdeel van de erkenning als CAT-student is afnemen van een BBA Beroeps- Bedrijfs- en productaansprakelijkheidsverzekering bij de BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten). Kosten €86,- per kalenderjaar incl. assurantie belastingen, deze kosten worden wel in rekening gebracht. Je sluit een beroeps-bedrijfs- en productaansprakelijkheidsverzekering af die alle aspecten van het therapeutschap dekt: de polis is met zorg op maat gemaakt voor CAT-therapeuten. De BAT polis heeft een volledige Wkkgz dekking en tuchtrecht dekking. BAT is een Nederlandse tussenpersoon in verzekeringen met een vergunning van de AFM.  https://batverzekeringen.nl/

Kosten en baten op een rijtje

CAT-collectief beroepsorganisatie: GRATIS (t.w.v. €79,95)
GAT Wkkgz: €22,95 BTW vrij
BAT verzekering: €86 inclusief assurantiebelasting

Totaal: €108,95 per kalenderjaar voor CAT-studenten

Deze kosten worden per kwartaal verlaagd

 

Alle richtlijnen voor complementaire / alternatieve therapeuten

Je krijgt als CAT-student alle ondersteuning van het CAT-collectief voor professionele praktijkvoering door toegang tot handige documenten zoals de behandel overeenkomst, cliënten dossier voorbeeld, algemene voorwaarden voorbeeld, GAT-Wkkgz klachtrecht, GAT-tuchtrecht, GAT-Beroepscode, AVG documenten; verwerkersovereenkomst, privacy statement voorbeeld, artsenbrief, minderjarigen toestemmingsformulier en verder regelmatig gratis webinars en updates over actualiteiten uit het beroepsveld. En natuurlijk de goede en betaalbare BBA verzekering en Wkkgz aansluiting.

 

Ook na studentenkorting de voordeligste

CAT is ook na het afronden van je studie de voordeligste beroepsorganisatie. CAT is en blijft een prijsbreker in de alternatieve sector! CAT wil blijvend het beste voor de therapeut en draagt er zorg voor dat de CAT-therapeuten blijvend kunnen groeien. De groeimogelijkheden zijn binnen het CAT onbeperkt. CAT-complementair is namelijk erkend door zorgverzekeraars en voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

 

Aanbod afgestudeerde studenten

Wanneer je bent afgestudeerd of stopt met studeren bij je opleidingsinstituut, eindigt voor jou de College Deal. Dit houdt in dat je tijdens het (dan huidige) kalenderjaar nog gebruik kan maken van de CAT College Deal onder dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven. Aan het einde van dit kalenderjaar, indien jij je niet hebt afgemeld bij CAT, ontvang je een factuur voor erkenning in een passend level door CAT als volwaardig CAT-therapeut. Hierna vervalt je CAT-studentenstatus. Elk kalenderjaar ontvang je als student van je opleidingsinstituut een nieuwe CAT-collegedeal code. Ben je afgestudeerd dan ontvang je geen nieuwe code en weet CAT-collectief dat je bent afgestudeerd!

 

CAT-groeitraject

Een van de dingen die CAT uniek maken is de mogelijkheden om te groeien als therapeut binnen het CAT. Binnen CAT heeft de therapeut alle ruimte om volledig zichzelf te kunnen zijn. Het is zo belangrijk om te blijven groeien in competenties! Het CAT stimuleert therapeuten te groeien in level 1, 2 en 3 maar verplicht dit niet. Is er een behoefte om te werken zonder de eisen van zorgverzekeraars? Dan is dat mogelijk. Wil de therapeut graag realiseren dat behandelingen gedeeltelijk vergoed worden dan is dat mogelijk bij CAT-complementair tot het hoogste niveau haalbaar in Nederland.

 

Welke opleidingsinstituten hebben een College Deal met CAT-collectief?

Op dit moment heeft CAT-collectief een College Deal met de volgende complementaire / alternatieve opleidingsinstituten:

 

Total Health Academy

Total Health is een van de meest gewaardeerde complementaire scholingsinstituten in Nederland. Total Health staat bekend om het verzorgen van volledig geaccrediteerde HBO vakopleidingen. Total Health Academy is gespecialiseerd in opleidingen in TCM (Traditional Chinese Medicine). Total Health verzorgt ook een opleiding Medische Basiskennis volgens de PLATO-eindtermen.

 

Instituut E.E.N. ® Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde

Instituut E.E.N. ® verzorgt een zeer complete complementaire beroepsopleiding. De eclectische HBO beroepsopleiding ‘Registeropleiding E.E.N. Therapeut’ is geaccrediteerd en omvat de Medische Basiskennis en de Psychosociale Basiskennis volgens de PLATO-eindtermen.

 

Sensi Therapie

Sensi therapie biedt een 1-jarige zeer complete en eclectische complementaire beroepsopleiding. De Sensi therapie is een effectieve en eenvoudig te leren therapievorm. De Sensi Therapeut werkt onder andere met remedies en orthomoleculaire preparaten, dieet en allergie meting, massage technieken en psychosociale behandelingen.

 

BGL & Partners

BGL & Partners verzorgt al jarenlang zeer professioneel ingerichte en geaccrediteerde post-HBO opleidingen tot coach en therapeut. Onder andere verzorgen zij een zeer breed aanbod aan coach opleidingen en een breed aanbod aan NLP en therapie opleidingen. 

 

Esoterra

Esoterra verzorgt onder andere de complete driejarige HBO beroepsopleiding tot ‘Geaccrediteerd Massagetherapeut’. Esoterra is een opleidingsinstuut dat duidelijk streeft naar de hoogste kwaliteit in massageopleidingen. Esoterra is geaccrediteerd door de SNRO. Esoterra verzorgt tevens een opleiding Medische Basiskennis volgende de PLATO-richtlijnen die geaccrediteerd is door de SNRO.

 

Hypnose Instituut Nederland (HIN) met Edwin Selij

Het Hypnose Instituut Nederland heeft in Nederland naam gemaakt als een professioneel opleidingsinstituut gespecialiseerd in hypnose. Edwin Selij heeft zich laten zien als een vakgerichte docent die op een moderne manier hypnose in de picture brengt. Met elk jaar 300 nieuwe afgestudeerde therapeuten levert HIN een grote bijdrage in het complementaire veld.

 

Jolanda Vleugel Opleidingsinstituut voor integrale Coaching & Therapie

Jolanda Vleugel is een professional die haar studenten in haar NEI en NLP opleidingen laat groeien tot complementaire behandelaars van niveau. Jolanda Vleugel verzorgt onder andere een Nei Coach opleiding, een NLP practitioner Coach opleiding en een opleiding Systemisch Werken.

 

OERsterk

OERsterk verzorgt een opleiding tot OERsterk Coach en doet dit onder leiding van Richard de Leth. Deze coaches leren hoe hun cliënten te begeleiden naar een gezondere leefstijl. OERsterk werkt met een preventieve insteek die de cliënten helpt om de kwaliteit van leven en gezondheid te bevorderen.

 

OHM Academy

De OHM Academy combineert Westerse natuurgeneeskunde met traditionele Chinese geneeskunde en de laatste wetenschappelijke inzichten. OHM academy verzorgt onder andere een opleiding Chinese geneeskunde, een opleiding Tuina massage, een opleiding levend bloed analyse en een opleiding ademtherapie.

 

De grootste van Nederland

In een paar jaar tijd is het gelaagde register van CAT uitgegroeid tot het grootste van Nederland. Met 2000 aangesloten therapeuten zijn het CAT-collectief en het CAT-complementair samen de grootste van Nederland!

CAT-collectief therapeuten

CAT-complementair therapeuten

CAT-therapeuten totaal

Gelaagd CAT-register

https://catcollectief.nl/ –> CAT level 1,2 en 4 zonder vergoedingen van zorgverzekeraars (je bent nu op de website van het CAT-collectief)
https://catcomplementair.nl/ –> CAT level 3 en 5 met vergoedingen van zorgverzekeraars.

Voor alle details over de verschillen tussen CAT-level 3 en CAT-level 5 verwijzen wij je graag door naar het CAT-competentieprofiel level 3 en het CAT-competentieprofiel level 5.

Studenten kunnen zich aanmelden met de College Deal bij CAT-collectief. Wanneer je bent afgestudeerd en voldoet aan de PLATO-norm (door het behalen van de Medische en/of de Psychosociale Basiskennis volgende de PLATO-eindtermen) zou je na akkoord van de CAT-screeningcommissie kunnen upgraden naar het CAT-complementair. 

 

Mijn opleider heeft geen College Deal?

Om als student te kunnen profiteren van de College Deal moet je opleider deze afgesloten hebben met het CAT-collectief. Neem contact op met je complementaire / alternatieve opleidingsinstituut als je deze niet terug kunt vinden op deze pagina. Als je opleidingsinstituut meedoet met de CAT-College Deal ontvang je van je opleider een unieke College Deal Kortingscode. Deze kun je vervolgens in het formulier invullen bovenaan deze pagina. 

 

 

CAT College Deal
De student van vandaag is de therapeut van morgen!

CAT All in One: CAT, GAT + BAT

Het enige volledige pakket voor de alternatieve / complementaire therapeut