GRO All in One

GRO All in One 2024

 

De GRO factuur over 2024 is naar alle GRO-opleiders verzonden of deze ontvangt de opleider spoedig. Deze factuur kan in de spambox of ongewenste e-mail terecht komen. In dit bericht meer over het GRO All in One pakket 2024 voor alternatieve opleidingsinstituten en docenten.

Opleidingen voor alternatieve therapeuten

 

Het belang van het in kaart brengen en erkennen / accrediteren van beroepsopleidingen, modules en bij- en nascholingen in de alternatieve zorg is groot. De alternatieve zorg wordt pas sinds 2016, met de invoering van de Wkkgz, wettelijk gezien als ‘echte’ zorg in onze maatschappij. Het is daarom belangrijk dat wij als sector hierin onze rol pakken en ons structureren, organiseren en reguleren. Dit kan alleen als er op grote schaal samengewerkt wordt en als er professionele kwaliteit-standaarden worden ontwikkeld die gelijkwaardig zijn aan die van de reguliere zorg. Alleen op die manier kunnen wij bereiken dat de alternatieve zorg een gelijkwaardige positie in kan nemen naast de reguliere zorg in Nederland. Het bestaansrecht van het autonome en eigen(wijze) karakter van ons werkveld vindt zijn basis in kwalitatief alternatief gespecialiseerd onderwijs  💚

Beroepsorganisatie

voor alternatieve opleidinginstituten

De enige beroepsorganisatie voor alternatieve opleiders

In 2024 begint GRO het jaar met 6230 aangesloten alternatieve therapeuten, 207 aangesloten opleidingsinstituten en 3 deelnemende beroepsorganisaties. In 2,5  jaar tijd is GRO uitgegroeid tot de enige beroepsorganisatie voor alternatieve opleidingsinstituten in Nederland. GRO doet voor opleiders wat CAT doet voor therapeuten en maakt gebruik van het CAT-netwerk. GRO is daarbij net zoals CAT altijd prijsbreker.  GRO staat voor de belangen van de alternatieve opleidingsinstituten en verzorgt voor opleiders de beste klachtenregeling en verzekering. Zo kan een opleidingsinstituut bij GRO aansluiten als een GAT-klachtenregeling (inclusief GAT-klachtenfunctionaris en GAT-geschillencommissie) en de BAT- verzekering zijn afgesloten. Op die manier kan de beroepsorganisatie met een gerust hart erkende therapeuten doorverwijzen naar de erkende opleiders op GRO en is de student verzekerd van de beste behandeling in geval van een klacht of ontevredenheid.

GRO opleiders

Beroepsorganisaties

Therapeuten

Nieuw: PLATO-bijscholer worden

 

Vanaf nu kunnen GRO-opleiders upgraden tot GRO-erkende PLATO-bijscholers! Wat betekent dit precies? In de account in GRO is het mogelijk als GRO-opleider deze erkenning aan te vragen en als de school aan de eisen voldoet dan kan die PLATO-bijscholingen gaan geven (Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis). Opleiders kunnen de procedure starten en daarna bijscholingen MBK/PsBK onder de aandacht brengen bij meer dan 6000 deelnemende therapeuten. Het is vanaf nu voor de therapeuten simpel om MPsBK bijscholingen te vinden, die kunnen zij vinden via de zoekmachine in hun praktische ‘studiegids’ op gatregisteropleidingen.nl

Wat kost het?

 

€200 PLATO-audit voor GRO-opleiders
Deze audit/visitatie is 5 jaar geldig
€19,95 jaarlijkse contributie PLATO-bijscholer
Deze komt op de jaarlijkse contributie die GRO-opleiders gewend zijn
€49,95 PLATO bij- en nascholing accreditatie
Wordt jaarlijks in rekening gebracht per bijscholing aan de opleider

Tarieven zijn ex btw tenzij anders aangegeven

Verzekering alternatieve opleidingsinstituten

 

BAT, de verzekeringspartner van CAT, verzorgt de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor GRO-opleiders. Dit is een veelomvattende en volledige beroepsverzekering voor opleiders die alle risico’s van het vak dekt. Bovendien wordt de verzekering tegen een verlaagd tarief aangeboden. CAT heeft zich ingezet om de beste voorwaarden en korting bij verzekeringspartner BAT te realiseren voor GRO-opleiders. Wist je dat de polis belangrijk is voor de CAT-college deal? Studenten van GRO-opleiders kunnen gratis bij het Collectief Alternatieve Therapeuten aansluiten als student. Het enige dat zij daarvoor nodig hebben is de CAT college deal code. GRO-opleiders krijgen van GRO een exclusieve college deal code die zij met studenten kunnen delen. Lees via deze link alle informatie voor GRO-opleiders over hoe de College Deal precies werkt en wat de opleider en de student hier precies aan kunnen hebben. De CAT-college deal is een mooie manier voor studenten om een verzekering en klachtenregeling af te sluiten bij het CATcollectief terwijl zij nog studeren. Dit kan ook een geruststelling zijn voor de opleider!

CAT erkende opleidingen

Exclusief op GRO

Zorg dat je erbij bent

 

Sinds 2021 is het eenvoudig om door CAT erkende opleidingen te vinden, je vindt ze exclusief op gatregisteropleidingen.nl GRO is met zorg ontwikkeld onder supervisie van toezichthouder Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). In dit register worden opleiders en hun scholing(en) met de Kwaliteitswet Wkkgz als kompas op waarde geschat. gatregisteropleidingen.nl is het primaire register van CATvergoedbaar voor erkende bij- en nascholing op hbo-conform niveau en is daarmee een belangrijke bron van informatie voor erkende CAT-therapeuten die jaarlijks op zoek zijn naar erkende bijscholing op hbo-niveau. Wist je trouwens dat er al 122 erkende beroepsopleidingen, 412 erkende module opleidingen en 755 erkende bij- en nascholingen op GRO te vinden zijn?

Achtergrond informatie CAT

 

 

Wil je graag wat meer weten over de achtergrond van het CAT, waar CAT voor staat en wat het gedachtegoed is van waaruit het Collectief Alternatieve Therapeuten en de stichting CAT-vergoedbaar werken? Neem dan een kijkje op deze pagina over het Van der Wilk gedachtegoed!

Samen sterker

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens GAT Register Opleidingen en het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten.