GRO erkent scholing voor 4000 CAT-therapeuten

 

Graag stellen wij GRO aan je voor: GAT Register Opleidingen. GRO gaat voor CAT-therapeuten opleidingen erkennen en wordt voor CAT-therapeuten een praktische studiegids. Op dit moment kunnen CAT-therapeuten nog geen opleidingen vinden op GRO: de opleiders kunnen zich vanaf vandaag melden en zichzelf via GRO aan jou gaan presenteren. Het bestuur van CAT-collectief en CAT-vergoedbaar snappen dat het voor CAT-therapeuten soms moeilijk uit te vinden is welke scholing door CAT is erkend en welke niet. En met het steeds groter en autonomer worden van CAT wordt deze vraag elke dag groter. CAT-therapeuten hebben bepaalde doelen: zij willen groeien in competenties, bestaande kennis up to date houden (bij- en nascholing) of een hele beroepsopleiding volgen. Misschien willen zij groeien van CAT-therapeut naar Vergoedbare CAT-therapeut. Wat je doelen ook zijn: GRO helpt CAT-therapeuten groeien!

Beroepsorganisaties erkennen opleidingen en dit maakt informatie soms onoverzichtelijk of onvolledig. Beroepsorganisatie CAT heeft aan rijks erkende Wkkgz geschilleninstantie GAT gevraagd een platform te ontwikkelen dat op onafhankelijke basis de kwaliteit van opleidingen voor CAT (en andere deelnemende beroepsorganisaties) beoordeelt. Dit heeft geresulteerd in gatregisteropleidingen.nl Binnen drie maanden (vanaf 1 oktober 2021) wordt het voor CAT-therapeuten mogelijk kosteloos gebruik te maken van GRO en een scholingsplan op te stellen conform de Wtza.

”Rijkserkende Wkkgz Geschilleninstantie GAT is toezichthouder waardoor GRO erkent met de kwaliteitswet Wkkgz als kompas.”

De opleiders hebben de gelegenheid om in 2021 kosteloos alle opleidingen, modules en bij- en nascholingen in GRO te plaatsen. De GRO screeneecommissie zal de opleidingen op waarde schatten voor CAT-therapeuten. Ben jij CAT-therapeut en opleider? Schrijf je school dan vandaag nog gratis in op GRO!

Erkende opleiders kunnen op hun website het GRO keurmerk voeren bij opleidingen, modules of bijscholingen. Zo herkent de CAT-therapeut erkende scholing snel en gemakkelijk! Het GRO-keurmerk betekent ook dat de opleider een goede klachtenregeling en beroepsverzekering heeft afgesloten.

 

 

Overgangsperiode tot 1 januari 2022

 

CAT heeft een overgangsperiode ingesteld vanaf vandaag tot 1 januari 2022. CAT snapt dat opleiders tijd nodig hebben om zichzelf te profileren. Vanaf 1 januari 2022 zal GRO door CAT gebruikt worden als primair register om therapeuten toe te laten en om jaarlijkse bij- en nascholingen goed te keuren. Heb je meer tijd nodig om jezelf te profileren? Laat dit gerust weten aan GRO via de website chat. CAT nodigt opleidingsinstituten uit om zichzelf te profileren op GRO en zo samen te werken aan een duidelijk studieplan voor CAT-therapeuten.

Ben jij CAT-therapeut en volg je een opleiding? Vraag dan aan je opleider om mee te doen met GRO ?

Probeer het gratis in 2021

Vertegenwoordig jij een opleidingsinstuut met een holistische visie?

CAT presenteert GRO All in One

Het enige volledige pakket voor het holistische opleidingsinstituut

GRO als beroepsorganisatie voor opleidingsinstituten

Wist je dat GRO naast een erkenner ook een beroepsorganisatie voor complementaire opleidingsinstituten is? Opleidingsinstituten hebben de mogelijkheid om gratis mee te doen tot 1 januari 2022. In 2022 kost deelname aan GRO voor opleiders 79,95 euro per jaar. Voor dat bedrag wordt een onbeperkt aantal opleidingen, modules en bij- en nascholingen door de screeneecommissie gewaardeerd. Daarnaast kunnen opleidingsinstituten GRO All in One afnemen. Een pakket zoals dat bij CAT voor therapeuten bestaat is nu ook voor opleiders toegankelijk gemaakt. CAT heeft zich binnen het CAT-netwerk ingezet om het GRO All in One pakket net zo voordelig en volledig te krijgen voor opleiders. Een verzekering als opleider kan prijzig zijn, een klachtenregeling conform CRKBO kan moeilijk te vinden zijn, maar vanaf nu is er GRO All in One! De verzekering is op maat gesneden voor opleiders in samenwerking met batverzekeringen.nl en de GAT-klachtenfunctionaris + de commissie van gatgeschillen.nl zijn beschikbaar mocht er zich een klacht voordoen. Het afnemen van GRO All in One is vanaf 1 januari 2022 een voorwaarde voor het keurmerk van GRO. Dan is elke (CAT) therapeut die bij de opleider komt studeren verzekerd van een goede klachtenregeling en dat het opleidingsinstituut een degelijke verzekering heeft afgesloten. Heb je al elders een verzekering of klachtenregeling die je wilt aanhouden overleg dat dan met GRO via de website chat. Ben jij CAT-therapeut en ben je ook opleider? Schrijf je dan in bij GRO en bekijk het GRO All in One pakket, het zou zomaar kunnen dat het alles is dat jij nodig hebt om verder te professionaliseren en om met een gerust hart het werk te kunnen doen vanuit je passie zonder te veel te betalen en te regelen bij allerlei partijen. Let op! Als je al een verzekering hebt via BAT in de hoedanigheid van therapeut dan zijn je activiteiten als opleider nog niet gedekt. Daarvoor kun je de verzekering via BAT als opleidingsinstituut bij GRO afsluiten. GRO All in One biedt de opleider veel mogelijkheden.

”Een verzekering als opleider kan prijzig zijn, een klachtenregeling kan moeilijk te vinden zijn, maar vanaf nu is er GRO All in One!”

 

GRO All in One

– GRO-erkenning tot 1 januari 2022 gratis daarna: €79,95 p/j excl Btw p/j
GRO fungeert als erkenner en beroepsorganisatie
– GAT-klachtenregeling conform CRKBO: €22,95 Btw vrij p/j
GAT-klachtenfunctionaris en GAT-geschillencommissie, klacht- en tuchtrecht, inclusief alle docenten (in loondienst)
– BATverzekeringen: als opleidingsinstituut verzekerd: €99,95 p/j incl. €7,38 Btw inclusief 1 docent (eigenaar)

Totaal kost GRO All in One het opleidingsinstituut: €195,47 ex €16,78 Btw per jaar

Meer dan 4 docenten op de loonlijst? E-mail info@batverzekeringen.nl voor een offerte op maat

ZZP docenten werkend bij een erkend opleidingsinstituut kunnen zichzelf los registreren

Probeer het gratis in 2021

Vertegenwoordig jij een opleidingsinstuut met een holistische visie?

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk

namens het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten en CAT-vergoedbaar