In beeld: Commissie leden Mr. Suzanne van Dijsseldonk en Mr. Martijn de Schepper

Samen leren we van de Wkkgz

 

De GAT is een alternatieve rijks erkende Wkkgz geschilleninstantie voor alternatieve therapeuten. De GAT-klachtenfunctionaris werkt onafhankelijk en vaak komt de klachtenfunctionaris tot een oplossing met de therapeut en cliënt. Soms is dat niet zo en kan de cliënt de klacht indienen bij de GAT-commissie. Dan gaat de commissie met een onafhankelijke blik vaststellen of de therapeut goed gehandeld heeft. Uitspraken door de GAT-commissie worden geanonimiseerd gepubliceerd en hebben een analyse.

Het kan confronterend zijn om te lezen dat een collega gewezen wordt op tekortkomingen in zijn of haar werkwijze. Therapeuten kunnen van door anderen gemaakte fouten leren; het is menselijk om fouten te maken. Tegelijkertijd weten wij dat een zorgverlener bepaalde verantwoordelijkheden heeft die bij het beroep horen. De alternatieve therapeut leert van de Wkkgz, hoe confronterend dat soms ook kan zijn.

Professionaliseren + onszelf blijven

 

Laat de Wkkgz ons blijven motiveren om ons verder te professionaliseren met behoud van onze eigen(wijze) identiteit 😺 Door de invoering van de Wkkgz zijn wij wettelijk erkend. Wij laten als het grootste alternatieve collectief van Nederland zien dat wij begrijpen wat deze verantwoordelijkheid betekent. Bij deze verantwoordelijkheid hoort dat we doen aan zelfreflectie, evaluatie en dat we samen leren van de Wkkgz. Omdat wij van elkaar kunnen leren is het lezen, samenvatten en analyseren van deze uitspraak in te zetten als GRO-erkende bijscholing.

Lezen van de uitspraak is geldige bijscholing

 

Het lezen, samenvatten en analyseren van de geanonimiseerde en geanalyseerde uitspraak van de GAT-geschillencommissie is voor CATcollectief en CATvergoedbaar therapeuten geldig als 3 uur vakgerichte bijscholing. Deze bijscholing is GRO erkend. Als je het bestuderen van deze uitspraak wilt inzetten als geldige bijscholing adviseren wij je deze complexe longread eerst rustig te lezen. Maak na het lezen van de uitspraak een samenvatting van de uitspraak. Na het samenvatten kun jij een eigen analyse maken waarin je omschrijft wat de therapeut goed heeft gedaan en wat de therapeut verkeerd heeft gedaan. Plaats dit in 1 document. Surf vervolgens naar catzorg.nl en haal een deelnamecertificaat op. Plaats het certificaat + je eigen samenvatting met analyse in je account op kwaliteitsysteem.nl onder ‘bij- en nascholing vakgericht’ 👍

Wist je dat?

 

Wist je dat de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) met andere geschilleninstanties in de zorg samenwerkt en uitspraken gezamenlijk publiceert op de website geschillendossier.nl? Je kunt deze klacht dus ook vinden in het online dossier op deze website. GAT heeft koepeloverleg met de andere actief deelnemende erkende Wkkgz geschilleninstanties om van elkaar te leren en een eenduidige geschillenbeslechting te bevorderen. Op geschillendossier.nl kun jij in een zoekmachine en op trefwoord zoeken in het online geschillen dossier. Dit kan interessant en leerzaam zijn!

Lees nu de uitspraak

Geldig als bijscholing vakgericht bij CAT Collectief Alternatieve Therapeuten

CAT All in One

CAT All in One: het enige volledige pakket voor de alternatieve therapeut

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk

namens het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten

Alle informatie in dit nieuwsbericht is namens CAT en GAT en niet namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport of het CIBG

Lees nu de uitspraak

Geldig als bijscholing vakgericht bij CAT Collectief Alternatieve Therapeuten