AOV-verzekering verplicht

Wist je dat het kabinet wil dat een AOV verplicht wordt voor ZZP’ers in 2027? Omdat inmiddels al 500 CAT-therapeuten de Collectieve AOV via BAT hebben gereserveerd heeft CAT een overeenkomst kunnen sluiten waardoor de mogelijkheid bestaat om direct deelname aan de Collectieve AOV aan te vragen via kwaliteitsysteem.nl/aov Als meer dan 100 CAT-therapeuten deelname aan de Collectieve AOV hebben aangevraagd wordt de Collectieve AOV een feit… Vraag dus direct deelname aan en profiteer daarmee van CAT-collectiviteitskorting! 😺

Vraag deelname aan

Heb jij de Collectieve AOV al gereserveerd? Dan is het nodig om als volgende stap deelname aan te vragen. Ook als je nog geen reservering hebt gemaakt kun je nu deelname aan de Collectieve AOV aanvragen. Mocht dit lastig zijn; ons receptie team staat op werkdagen van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00 klaar om je te helpen. Wil je met ons bellen? Plaats dan een terugbelverzoek en we bellen je graag terug 😸

Heb je verzekeringstechnische vragen over de Collectieve AOV? neem dan contact op met batverzekeringen.nl

 Hoe vraag ik deelname aan?

Log in op kwaliteitsysteem.nl > navigeer naar ‘AOV‘ > Kies je ‘eigenrisicoperiode’ (dat is de wachttijd voor start uitbetaling verzekering) > voer het gewenste ‘uitkeringsbedrag per jaar‘ in (max. 80% van huidig bruto jaarinkomen) > De module berekent jouw maandelijkse premie > Voer vervolgens de ‘gewenste startdatum‘ in. Let op: de verzekering gaat voor het CAT-collectief pas lopen vanaf 1 januari 2024 > Haal vervolgens het schuifje ‘Ik ga akkoord met de Voorwaarden‘ over > druk op de knop ‘Aanvraag AOV versturen‘ > Je hebt succesvol een aanvraag voor deelname Collectieve AOV gestart! 

In beeld: de AOV-module in de account van dummy CAT-therapeut Jan Jansen

Collectieve AOV voor CAT-therapeuten?

Als alternatieve ZZP’er in de zorg ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Maar wat als je ziek wordt voor je 67e en niet meer kunt werken? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dan je financiële vangnet die jou inkomenszekerheid biedt. Ook krijg je bij ziekte hulp van dienstverleners in een hersteltraject zodat je weer snel aan het werk kan in jouw alternatieve praktijk als solistische alternatieve zorgprofessional.

Goedkope AOV gezien op sociale media?

Via advertenties op sociale media promoten commerciële partijen AOV’s tegen lage tarieven. Dit zijn vaak geen echte verzekeringen maar schenkkringen of broodfondsen waar ondernemers elkaar geld schenken gedurende maximaal twee jaar, terwijl de Collectieve AOV via BATverzekeringen inkomen garandeert bij arbeidsongeschiktheid tot je 67e (AOW). Een ander groot verschil is dat je bij de Collectieve AOV via BAT niet gedwongen kan worden andere ‘passende’ of ‘gangbare’ arbeid te verrichten als je plots ongeschikt bent geworden om je werk als CAT-therapeut voort te zetten. Die ‘krantenwijk’ hoeft dus niet als je via BAT bent verzekerd en (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt 😅 Let op: Niet alle verzekeraars kunnen alternatieve genezers verzekeren… Daar is de Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten (BAT) in gespecialiseerd!

Prijs, korting en polisvoorwaarden

Je kunt je maandelijkse premie zelf berekenen in de AOV module op kwaliteitsysteem.nl/aov

Gemiddeld kost de Collectieve AOV €150 per maand.

Door de CAT-collectiviteitskorting bespaar je gemiddeld €300 per jaar. BAT rekent geen advieskosten en daarmee bespaar je gemiddeld €500 euro per jaar. Totaal profiteer jij dus van een korting van tussen de €500 en de €1000 per jaar.

Klik hier om de polisvoorwaarden te lezen

Persoonlijk advies

”Wees voorbereid, bescherm jezelf en je dierbaren. Overweeg deze collectieve arbeidsongeschiktheid verzekering af te sluiten, zelfs als het betekent dat je een minimaal bedrag verzekert. Het kan een wereld van verschil maken in het geval van langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Wij hebben dit zelf ervaren toen Rob van der Wilk, de geestelijk vader van CAT, niet langer kon werken gedurende een langere periode. Gelukkig had hij een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten, dat heeft ons gezin destijds gered van een nare financiële situatie. Wij zullen dat nooit vergeten.”

Met alternatieve groeten,

Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk.

Namens het CAT Collectief Alternatieve Therapeuten

Publicatiedatum: 28 juli 2023